Osaka, Kyoto en Nara

Hetgeen waarvoor ik naar Japan was gekomen, het snowboarden, was zeker een geslaagde ervaring. Dus de trip naar Japan was voor mij al geslaagd. Alles wat extra kwam was als het ware een bonus. Ik had nog iets meer dan een week over en ben, met een tussenstop in Yokohama, doorgereisd naar Osaka.

Osaka heb ik als uitvalsbasis gebruikt om de omliggende steden zoals Kyoto en Nara te bezoeken. Dan hoefde ik niet elke keer met die backpack te zeulen en met het openbaar vervoer is dat goed te doen.

Osaka

Osaka is wel een leuke stad. Veel levendiger dan Tokio, maar dat kan ook te maken hebben gehad met de tijd waarin in Tokio was. Maar er lopen meer jongeren op straat. Mijn hostel was dicht bij de leukste wijk van Osaka: Dotonbori. Dat is de wijk waarin eigenlijk alles gebeurd. Daar zijn veel restaurantjes, barretjes, clubs.

Verder vind ik Osaka ook weer niet mega veel te bieden hebben, maar het was wel bij far de meest sociale plaats waar is was geweest in Japan en dat was wel weer even lekker. Na wederom een hoog gebouw in te zijn gegaan en een paar rondjes door wat wijken hebben gelopen heb je de stad wel gezien.

Maar wat wel heel grappig was om te zien was die gekte rondom Pokémon Go. Ik liep door een paar straten heen en letterlijk iedereen zat op zijn telefoon. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, gewoon iedereen. De telefoons allemaal bedraad aan een powerbank. Sommige gekken hadden zelfs meerdere telefoons mee. Allemaal om die Pokémons te vangen in de straten. Ik dacht dat het spel bijna uitgestorven was, maar blijkbaar niet, haha.

Kyoto

Vanuit Osaka ging ik met de trein naar Kyoto. Deze plaats staat bekend om de mooie authentieke gebouwen. Het was vroeger ook de hoofdstad van Japan, maar dat heeft een keizer een verplaatst naar Tokyo. Vandaar dat de namen ook zoveel op elkaar lijken. Want Tokyo heette voorheen Edo. Gratis nutteloos feitje, maar mocht je net als ik het ook gedacht hebben: wat lijken die plaatsnamen veel op elkaar. Daarom dus. Kyo betekent hoofdstad.

Kyoto vond ik echt een mooie stad om te bezoeken. Niet per se de stad zelf, maar de bezienswaardigheden zijn echt mooi. Daarom ben ik uiteindelijk niet één, maar twee keer op en neer gegaan.

Fushimi-inari is bijvoorbeeld zo’n hele vette plek. Hier staan 1000 oranje bogen waar je doorheen kan lopen op een heuvel. Een mooie plek als je mooie foto’s wilt schieten, want het is een unieke locatie. Die bogen zie je wel meer in Japan, maar natuurlijk niet zoveel achter elkaar.

Vervolgens ben ik nog naar wat andere tempels gegaan en naar de wijk genaamd Gion. Deze wijk heeft een hele authentieke sfeer van hoe Japan er vroeger uit zag. Althans, dat denk ik. Mooie houten huisjes, smalle straatjes en veel toeristen. Ben er alleen doorgelopen, want het is volgens mij wel een elitaire wijk. De prijzen zijn dat in ieder geval wel, want het was schofterig duur.

Als laatste heb ik op de eerste dag het oude paleis bezocht. Het was de bedoeling om ook even binnen te kijken. Maar dan had ik niet om 17.02 uur aan moeten komen, maar drie minuten eerder. De nadelen van dat ik eigenlijk niks plan tijdens mijn reis zover.

Het was die dag verder behoorlijk regenachtig. Dus heb verder niet veel bezocht. Ik had toen al besloten om een keer terug te komen. Die avond ontmoette ik een Amerikaan en Australiër tijdens een takoyaki party in het hostel die er ook allebei nog wel heen wilden. Dus de dag erna gingen we er weer heen. Takoyaki is een lokaal gerecht wat lijkt je maakt in een soort poffertjes pan met daarin inktvis, kaas en nog wat andere dingen. Best goed te doen eigenlijk! Soort gevulde poffertjes.

We bezochten waarschijnlijk de mooiste tempel van Japan. Dat ding is goudkleurig en ligt in een mooi parkje. Je kan er niet in, maar het is zeker een vette tempel om te zien. En dat vind ik niet heel vaak van tempels.

Als laatste zijn we naar de Bamboo Forest Street gegaan. Zeker een bezoekje waard. En het is precies wat het zegt dat het is. Een weg in een bamboebos. De avond hebben we nog wagyu gegeten. Het was niet veel, wel prijzig, maar machtig lekker.

Nara

De dag erop zijn we met z’n drieën en een meid van het hostel naar Nara gegaan. Zij woonde daar en had een dagje vrij en vond het wel leuk om te gidsen. Nara staat bekend om de loslopende herten. Die gevoerd worden met koekjes die je daar kan kopen.

En ze worden vrij agressief als ze weten dat je wat hebt, maar het niet van plan bent aan hen te geven. Dan beginnen ze aan je jas te knabbelen. De stad verder heeft nog een oude tempel, maar verder niet zoveel.

Het was mijn laatste dag in Japan, althans dat was de bedoeling. Maar ik had nog geen Sushi gegeten. Dus de meid van het hostel nam ons mee naar een lokale sushi restaurant. Echt lekker gegeten daar. Je bestelt, zoals vaker in Japan, via een scherm. Dan worden er wat kleine bordjes met sushi via een band naar je toe gebracht.

Als je vijf bordjes hebt en deze inlevert bij het scherm, dan gaat ie een video afspelen. Als je geluk hebt krijg je een cadeautje. Een Dragonball Z poppetje of iets anders typisch Japan.

De laatste avond in Japan. Ik moest vroeg naar het vliegveld om mijn vlucht te halen naar Vietnam om daar een half uur later dan Bas aan te komen. Dus ik had een geniaal plan gemaakt. Uitgaan, niet slapen en direct door naar het vliegveld. We kwamen eerst een bar waar alles 1,5 euro was. En ze hadden veel keuze. Heel veel keuze. Ook Jägermeister. Dus iedere ronde was biertje, welke kleiner was dan normaal in Japan, en Jägermeister.

Daarna gingen we naar een club, ook gezellig. En uiteindelijk was ik rond drie uur weer terug in het hostel. Ik dacht nog: niet in bed gaan liggen, over 1,5 uur moet je naar het vliegveld. En opeens, weet m’n god niet hoe, werd ik wakker. IN MIJN BED!?!? En over een uur ging mijn vlucht. Wat een faalhaas ben ik af en toe ook.. Toch naar het vliegveld gegaan. Niks geen vluchten beschikbaar. Mijn vlucht had ook geen vertraging. Dus ik moest Bas ff appen dat ie niet op mij hoefde te wachten op het vliegveld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.