Divers en toeristisch Bali

Hoofdstuk nummer 7 van mijn wereldreis: Indonesië. Na een fantastische maand in Filipijnen keek ik enorm uit naar Indonesië. Wellicht wel een van het meest diverse land van Azië. Ik landde in Bali en vertrok direct naar Uluwatu. Het zuidelijke deel van Bali. Daar was iemand die ik in Laos had leren kennen. Zij was daar 2 dagen eerder aangekomen. Dus we zouden Bali sowieso samen reizen en dan keken we daarna wel wat de plannen werden.

In Uluwatu gingen we eerste twee dagen naar het strand. Er is verder ook niet heel veel meer te doen daar. De stranden waren overladen met Chinezen, wat normaal drama is, want Chinezen zijn de meest onbeschofte reizigers die er zijn. Maar dit keer waren ze wel vermakelijk. Naast dat ze een miljoen foto’s maakten hadden de meesten denk ik ook nog nooit eerder aan een strand gelegen. 

Mensen van 30 tot soms denk ik wel 70 jaar lagen in het zand en werden continu het strand op gegooid door de golven. Leek wel alsof dode vissen aanspoelde, maar schik dat ze hadden. En dat hielden ze zo uren vol. Een soort Benidorm Bastards.

Gelukkig hebben we de beelden nog

De derde dag in Bali stond er een poolparty op de planning. Na een goede vijf maanden reizen vond ik het wel weer een keer tijd voor een feestje. En vanuit het hostel gingen er een aantal mee. Fatboy Slim was de headliner. Een grote naam in het Verenigd Koninkrijk. Dus ik was omringt door veel Engelsen, Ieren, Schotten en Australiërs. De sfeer was top en de muziek was ook wel prima voor een dagje.

Na Uluwatu werd het tijd om weer eens wat cultureels te doen. We gingen naar Ubud. De eerste dag gingen we aapjes kijken die daar in een park rondlopen. En daarna naar de trekpleister van Ubud, de rijstvelden. Het weer was wat twijfelachtig. Er kwamen donkere wolken aan, maar we gingen er toch maar heen op de scooters.

Monkey Forest in Ubud

De velden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, maar wel heel toeristisch, wat heel Bali wel is trouwens. Er zijn tussen de rijstvelden grote schommels geplaatst waar je voor een paar euro op mag en dan maken ze een mooie instagram-waardige foto en video van je. Ook lopen er wat ‘locals’ rond waarmee je op de foto mag voor geld. Een grote commerciële attractie. 

We liepen wat verder door en we kwamen erachter dat er nog een vallei achter ligt. Het weer begon echt slechter te worden en kon ieder moment gaan regenen. Precies op dat moment vinden we een heel klein restaurantje die nog helemaal leeg was. Dus daar plofte we neer en binnen twee minuten kwam het met bakken uit de lucht. Zaten we mooi droog en we hadden nog een schitterend uitzicht op de rijstvelden, waar nog wat locals liepen die bladeren van bananenbomen gebruikten als paraplu.

Rijstvelden van Ubud

Die nacht ging ik een hike doen om twee uur ’s nachts naar de top van Mount Batur. Na een geweldige slaap van ongeveer 20 minuten kon ik mij gaan aankleden voor de tocht. Was wel weer lekker gepland tijdens Juventus – Ajax. De eerste 20 minuten nog mee kunnen kijken op mijn telefoon, maar daarna moest er toch echt gelopen geworden. Met in een hand een zaklamp en de andere mijn telefoon zag ik het scoreverloop gelukkig wel veranderen van 1-0 naar 1-2. Lekker dan!

De hike zelf was verder niet heel uitdagend of spannend. Maar het ging ook allemaal op de zonsopkomst op de top. En die maakte het missen van de voetbalwedstrijd gelijk weer helemaal goed. Het was lichtelijk bewolkt waardoor de zon deze mooi verkleurde. Naja de foto’s zeggen genoeg denk ik hieronder.

Na Ubud besloot ik om direct door te gaan naar Lombok. Ik vond Bali zeker leuk, maar wat is het gigantisch druk en toeristisch. En dan is het zelfs nog laagseizoen. Dus ik wilde graag naar wat minder drukke bestemmingen. Dus dat werd Lombok. Maar daar kom ik een ander stuk wel op terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.